Najczęstsze błędy podczas organizowania imprezy firmowej

catering dla firm - Najczęstsze błędy podczas organizowania imprezy firmowej

Organizacja imprezy firmowej jest wyzwaniem zarówno dla osób, którzy w tej dziedzinie stawiają swoje pierwsze kroki, jak i tych bardziej doświadczonych. Za powodzeniem takiego eventu kryje się bardzo duży nakład pracy oraz zaangażowanie organizatorów. Zdarza się, że kilka drobnych błędów sprawia, że osoby uczestniczące w wydarzeniu, będą je niemiło wspominać. Na co warto zwrócić uwagę podczas przygotowywania takiej imprezy, aby nie popełnić niewybaczalnych błędów?

Nieprzygotowanie scenariusza imprezy to duże prawdopodobieństwo chaosu

Improwizacja ma swoje uroki, jednak bardzo rzadko kończy się sukcesem w sferze biznesowej. Bez dokładnego planu imprezy, który uwzględnia nawet najmniejsze szczegóły, nie jest możliwe zapanowanie nad wszystkimi aspektami imprezy firmowej. Goście bez większych trudności wyczuwają kłopoty z organizacją, co skutkuje negatywną oceną wydarzenia. W związku z powyższym należy pamiętać, że szczegółowy scenariusz to klucz do sukcesu.

Nieodpowiednia wielkość sali konferencyjnej

Wielokrotnie organizatorzy imprezy firmowej podczas wyboru sali kierują się przede wszystkim aspektem wizualnym. Jest to wielki błąd, gdyż w parze z pięknym wystrojem musi iść także funkcjonalność przestrzeni, do której zostaną zaproszeni goście. W przypadku gdy obiekt nie jest dostosowany do ilości zaproszonych osób, to w trakcie wyjść do toalety lub przerw na kawę może pojawić się dezorganizacja, która w konsekwencji doprowadzi do wielkiego zamieszania. W trakcie wyboru sali zaleca się uwzględnić liczbę gości oraz przemyśleć, w jaki sposób ma być zaaranżowana przestrzeń

Catering dla firm — nieprzemyślany może przesadzić o niepowodzeniu eventu

Organizatorzy niejednokrotnie nie przywiązują wagi do tego, jaki catering dla firm zostanie wybrany. Skutkiem tego jest po prostu jedzenie, które nie przypadnie uczestnikom imprezy do gustu. Co więcej, za największy błąd uważa się zamówienie mniejszej liczby porcji niż liczba gości — to budzi prawdziwy niesmak zaproszonych. Aby tego uniknąć, należy dokładnie zaplanować menu oraz przeznaczyć na ten cel odpowiednią ilość pieniędzy. Warto postawić na sprawdzony i cieszący się dobrą opinią catering dla firm. Wtedy można mieć pewność, że dania będą przyrządzone, że świeżych, wysokiej jakości produktów.

Lokalizacja niesprzyjająca zaproszonym

Trzeba pamiętać, że zaproszenie gości na imprezę firmową, która będzie organizowana gdzieś na uboczu, zdała od miasta i bez zapewnienia zaproszonym transportu, nie jest najlepszym rozwiązaniem. Wielu gości w związku z brakiem możliwości dojazdu po prostu nie zjawi się na evencie