Jaki dyspenser do soków sprawdzi się najlepiej w hotelowej restauracji?

Row of fresh juice at buffet restaurant, Juice buffet self service in morning at hotel

Otwarcie hotelowej restauracji poprzedzone jest szeregiem inwestycji. Ciężko wyobrazić sobie takie miejsca bez specjalistycznego sprzętu. W tego typu lokalach przydają się między innymi urządzenia do serwowania napojów – dyspenser do soków oraz warnik do wody. Podpowiadamy, jaki dyspenser będzie najlepszy!

Dyspenser do soków – hotelowy musthave

Profesjonalny dyspenser oraz warnik do wody należą do podstawowego wyposażenia hotelowych restauracji. Pozwalają w wygodny sposób serwować oraz prezentować napoje. W dyspenserach można podawać soki, ale nie tylko – równie świetnie sprawdzają się do serwowania mrożonej herbaty, lemoniady lub napojów gazowanych. Urządzenia te można postawić na szwedzkim stole, ale najbardziej przydają się podczas różnych wydarzeń. Wesela, konferencje biznesowe, studniówki – to tylko przykłady imprez, na których dyspenser do soku potrafi znacznie ułatwić obsługę przyjęcia. Z tego typu sprzętów chętnie korzystają również bary oraz firmy cateringowe.

Jakie cechy powinien posiadać idealny dyspenser?

Wybór odpowiedniego dyspensera ma ogromne znaczenie dla funkcjonowania hotelowej restauracji. Dlatego też warto kupować sprzęty tylko dobrej jakości, z dodatkowymi funkcjami ułatwiającymi korzystanie z niego oraz utrzymanie go w czystości. Należą do nich chociażby zdejmowane pokrywy i wyjmowane ociekacze. Wymiary urządzenia muszą być dostosowane do potrzeb konkretnego lokalu, ale warto też mieć na uwadze, że większy zbiornik pozwala na dłuższą pracę bez dolewania napoju.

Niektóre modele posiadają kilka pojemników, można więc używać ich z różnymi rodzajami płynów. Pomocny będzie też niekapiący kranik, wkład chłodzący czy antypoślizgowe nóżki. Łatwość obsługi to kolejna cecha, która musi charakteryzować dobry dyspenser do soków. Nie powinien sprawiać kłopotu ani pracownikom restauracji, ani gościom.

Wygląd też ma znaczenie

Dyspenser do soków i warnik do wody nie tylko działać powinny bez zarzutu. Wyglądać także! Stylowy design pozwala łatwo wkomponować sprzęt w wystrój sali. Design dyspenserów dostępnych na rynku jest bardzo zróżnicowany i dostępne są modele klasyczne, jak i zaprojektowane z dużą dozą kreatywności. Niektóre urządzenia zawierają elementy plastikowe, inne w całości wykonane są z metalu i szkła. Ostateczny wybór podyktowany jest zawsze gustem właścicieli oraz potrzebami danej restauracji. Stylowy design, jakość wykonania oraz prostota obsługi to cechy, które tworzą dyspenser idealny, usprawniający obsługę w każdym lokalu.